Hönö Klåva hamn

En levande hamn med historiska anor

Hönö Klåva Hamn är en stor båt- och fiskehamn på Hönö i Göteborgs norra skärgård, strax norr om Vinga fyr. Hamnen är levande året runt, med en hållbar fiskenäring och ett väletablerat utbud av butiker och restauranger. Gästhamnen erbjuder båtplatser med fräscha servicehus och ställplatsen som vuxit i popularitet

är välbesökt året runt. År 2019 blev Hönö Klåva Hamns ställplats utsedd till Årets Ställplats 2019 av Husbil & Husvagn.

Från Hönö Klåva Hamn är det nära till salta bad, klippor och strövområde.

Hönö ligger i Öckerö kommun i Göteborgs norra skärgård. Namnet Hönö kommer från det fornnordiska ordet hein som betyder brynsten och avser öns runda, avslipade hällar. Ön hade tidigare mycket odlingsbar mark mellan de låga flata berghällarna.

Hönö är den största ön i Göteborgs skärgård. Idag bor ca 6000 personer på ön.

 


Publicerad18 november, 2021  -  SparadSightseeing


Inga kommentarer än


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *